Wat is Access Consiousness

Wat weet jij? Zoek jij je leven lang al naar antwoorden? Weet je diep van binnen dat er meer mogelijk is dan wat je nu hebt gecreëerd?

We leren in deze realiteit te luisteren naar conclusies, besluiten, oordelen, antwoorden, waarheden en bewijzen van anderen. Al deze waarheden naast elkaar, wat is waar voor mij?

Wat als de juiste vragen stellen het geen is dat je alles zal geven wat je maar wenst?

Access Consciousness biedt een een hoop tools, vragen en processen die je helpt je te ontdoen van de beperkende overtuigingen en conclusies die je gelooft en die je weerhouden van het creëren van het leven dat je werkelijk wilt leiden en in te zien dat jij weet!
Je gaat jouw eigen potentie ontdekken en omarmen. Je innerlijke leiding wordt steeds meer gevolgt, als je daar voor kiest!

Hoe zou het zijn als je op jezelf zou vertrouwen?
Hoe zou het zijn als je kiest wat werkt voor jou?
Hoe zou het zijn als je door verandering van jouw gezichtspunt je hele realiteit zou kunnen veranderen?
Hoe zou je leven eruit zien als je werkelijk bent wie je bent?

Onze beperkingen door gedachten, overtuigingen en emoties zijn op cellulair niveau in ons lijf opgeslagen zoals bijvoorbeeld woede, schuld, depressie, angst etc.. Access geeft je de mogelijkheid om deze op te lossen. De energie rondom zelfdestructieve emoties, terugkerende problemen, zelfsaboterende gedachtepatronen, dagelijkse stress en onbewuste fouten/programma’s kunnen blijvend verandert worden.

Met het gebruik van de Access tools vragen en processen heb je de keuze om je te ontdoen van alles wat je ervan weerhoudt om gewoon jezelf te zijn. Je komt meer in je kracht te staan en alles gaat meer vanzelf met gemak vreugde en overvloed. Hoe wordt het nog beter dan dit?

Access Tools

Leef vanuit een vraag en niet vanuit een conclusie of oordeel.

Conclusies zetten alles vast en sluiten andere mogelijkheden uit. Vragen geven ruimte en van daaruit is alles mogelijk! We gaan hierbij uit van de wet van aantrekkingskracht; vraag en het wordt gegeven! Hieronder staat een aantal vragen die je kunt stellen bij alle situaties waar je je in kan bevinden.

Wat is er nog meer mogelijk?
Hoe wordt het nog beter dan dit?
Wat kan ik bijdragen hier?
Welke keuzes heb ik hier?
Hoe kan ik dit veranderen?
Wat is er goed aan dit/mij… wat ik nu nog niet begrijp ?
Wat is er voor nodig om dit te veranderen?

Wanneer je de vraag vervolgens los laat en niet op zoek gaat naar het antwoord in je hoofd (hiermee vernauw je de ruimte om mogelijkheden en inzichten te ontvangen) zul je de antwoorden in de loop der tijd ontvangen. Je krijgt hierdoor meer bewustzijn.

Licht of zwaar

Een leugen voelt zwaar en wat voor jou waarheid is voelt licht.

Als iemand je iets vertelt wat voor deze persoon waarheid is kan je binnen in jouzelf voelen of het “goed voelt’ of niet. Als het niet jouw waarheid is dan voelt het ‘zwaar’ als het wel klopt met jou dan voelt het ‘licht’. Bijvoorbeeld: Als iemand je een voorstel doet waar deze persoon helemaal enthousiast over is, dan kan het voor jou echt ‘zwaar’ voelen. Dan is dit voorstel niet het juiste voor jou.

Interessant gezichtspunt

Hoe zou het zijn als je nergens een oordeel op hebt, dat steeds minder je triggert?
Bedenk bij alles wat een ander zegt of doet dat dit een interessant gezichtspunt is. 

Als je je realiseert dat alles wat een ander zegt of doet altijd een interessant gezichtspunt is dan heb je dus geen reactie of weerstand en kan je alles en iedereen in zijn waarde laten inclusief jezelf. Als je geen reactie of weerstand hebt dan levert je dat dus “rust’ op. Er kan dan geen strijd of ruzie of zelfs een woordenwisseling ontstaan. Je bent dan waarnemer. Hier volgt een leuk voorbeeld: Als iemand je uitscheldt met de woorden: “wat zie jij er paars uit zeg” dan zal jij altijd weten dat het maar een gezichtspunt is. Je hebt dan geen weerstand of reactie. Dus het is geen woordenwisseling waard omdat het iemands gezichtspunt betreft.

Ook als je merkt dat je je zelf beoordeelt kan je je zeggen; interessant dat ik daar zo naar kijk?

Van wie of wat is dit?

Weet jij dat heel veel van de gedachten, gevoelens en emoties in jouw hoofd en lichaam niet van jou zijn? Jij fungeert als een enorme satelietschotel en je kan heel veel opvangen. Vraag jezelf dus altijd af of dit gevoel, deze gedachte of emotie van jou is. Van wie of van wat is dit? Is dit wel van mij? Als je bij het stellen van de vraag al meteen merkt dat je meer ruimte waarneemt of meer lucht krijgt of dat het lichter voelt, is de gedachte of het gevoel niet van jou en kan je zeggen; Alles wat niet van mij is stuur ik terug naar afzender met bewustzijn. Je zult je meteen lichter en ruimer voelen. Mocht het wel zwaar voelen dan heb je het ooit waarschijnlijk van jou ‘gemaakt’ en kan je het eventueel ruimte geven om te bewegen en los te komen en vragen welke keuze je hier nog meer hebt of je kan het clearen. Kijk voor meer informatie daarover bij de clearing statement.

Clearing statement

De Clearing Statement is een afkorting die we gebruiken om verschillende energieën op te lossen, te “clearen”. Het is ontworpen om je denkende, logische brein te omzeilen. De Clearing Statement hoef je cognitief niet te begrijpen om te laten werken.

Vaak kan je niet onder woorden brengen wat de blokkade of beperking is die je dwars zit, maar is het een energie die je voelt en die beperkend werkt. Door die energie die je onbewust hebt gecreëerd op te roepen en de Clearing Statement uit te spreken laat je de voor jouw onbekende bron oplossen, de energetische lading lading gaat eraf.

De Clearing Statement:

Right, Wrong, Good, Bad, POC, POD, All 9, Shorts, Boys and Beyonds 

Je zou jezelf bijvoorbeeld kunnen vragen “Wat heb ik besloten over het probleem dat ik heb?” Voel de energie die opkomt en zeg dan, in jezelf of hard op: “Alles wat dit is, wil je het vernietigen en oncreëren? Of “alles wat dit naar boven brengt vernieting en oncreëer ik nu” :Right and wrong, good and bad, POC and POD, all 9, shorts, boys and beyonds.

Je kan de clearing statement zien als een stofzuiger die de energie die je oproept, opzuigt. De een ervaart een “lichter” gevoel waar het eerst heel “zwaar” voelde, de ander ervaart tintelen in het lijf, alsof er meer ruimte in komt. Sommige blokkades verdwijnen al met één clearing. Andere blokkades hebben meerdere herhalingen nodig, afhankelijk van de zwaarte van de energie.